Allt I Paris

Flygresan var ok. Somnade efter ca 40 min, sov i 40 min och var vaken resterande 40 min. Med andra ord var jag vaken under den "läskigaste" tiden i flygningen; starten och landningen. Hemresan tog mindre på mina nerver än dit men vad som skärde i hjärtat så var att vi lämnade ett soligt 27 gradigt och helt klart sommrigt Frankrike för att komma hem till ett Sverige som bjöd oss på regnmoln och 17 gradig kyla. Var är den svenska sommaren? Har den redan varit de två veckorna i juni?


Paris

När vi landade och klev ur planet var det som att gå in i en vägg av värme. Det var 30 grader, inga moln och sol. Redan här började vi ana att Paris skulle göra oss belåtna.
Ett observandum; CDG är ENORM! 
Vi tog oss in till Paris med buss och klev av vid en maffig byggnad. Operan i Paris som är fyllt av guld och statyetter till Cs stora Glädje.

Vårt hotell låg relativt nära Operan så det var bara att börja vandra. Redan här på vår korta vandring möttes vi att butiker som Armani, Hugo Boss och Dior. Me likes :)

Hotellrummet som vi inte hade några som hellst krav på vägde upp våra knapra förväntningar. Det var litet(säng, sängbord, en liten garderob och ett skrivbord var vad som fick plats i möbelväg), låg på bottenplan med ett litet badrum. Perfekt för oss som inte fodrar så mycket mer.

Första kvällen (tisdag) packa vi upp och gjorde oss lite hemmastagda dvs att jag sped omkring allt mitt bröte och C vek in sina kläder snyggt och prydligt i garderoben.
Middag åt vi på en närliggande Pizzeria där jag åt bland den godaste/flötigaste Pizzorna någonsin. Mummsfillibabba! Efter maten var vi båda proppmätta och strosa omkring lite för att tillsist stosa ner i säng.

Onsdagen spenderades i Montmartre kvarteren och uppe vid Sacré-Coeur - En spektakulär kyrka som restes omkring början på 1900-talet, närmare bestämt år 1923. Denna vackra byggnad vakar över Parisarna och ligger på stans högsta punkt! Det var en heeelt oootrolig vy över hela Paris vi fick uppleva när vi stod där uppe.
För er som känner mej VET att jag är höjdrädd och när vi stod där så ljuger jag om jag skriver att jag inte fick nervryckningar i fötter och handsvett om händerna.
Eftersom vi GICK från hotellet som låg vid Louvren till kvarteren kring Montmartre och Sacré-Coer (det är en promenad på ca 1 timma för raska ben och 1 ½- 2 tim om man ska strosa) så var vi rejält trötta i benen. Vi drack lite öl påvägen hem men envisades ändå att gå hem till hotellet igen. Så motion har vi fått på denna resa med råge!

Torsdagen var på vi på Lovrén museet heeela dagen. Där gick vi som två kulturella fån och strosa i 5 timmar. Snacka om att jag var trött efteråt. Mona Lisa i all ära men...eeh jag fattar liksom inte vad som gör henne så stor? Hon är ju inte ens vacker...Får man skriva så officiellt? Hon känns ju typ helig.
Den sista halvtimmen på Lovren letade vi förgäves efter en Da Vinci målning som inte ens fanns på det museet! Det var "Jesus sista måltid" som är målad på en vägg i italien. Kul ju. :)

Fredagen spenderades mestandels vid eiffeltornet där C åkte upp till toppen och jag stanna nere på den trygga marken. Och funderar ni på om jag ångrar att jag inte gick upp i Eiffeltornet - Gör inte det, för jag ångrar inte det. Trivs så himlans bara på fast mark. Eiffel är alldeles för högt upp för min del. 
Jag satt nedanför och tog del i allt spektakel som skedde omkring. En trevlig österrikisk indier satte sig brevid mej och vi pratade i ca en timma tills att han somna och jag återgick till Lisbeth Salander och hennes äventyr. I 3 timmar låg jag där och mådde som en prinsessa! Det var underbart!

Sen åt vi på en gemytlig italiensk restaurang nära Champs-Elyeées. På en sidogata till Champs-Elysées gick vi förbi en reklamfototagning. Det var en grymt vacker kille som höll en appel i handen brevid en gammal veteranare och såg modellig ut framför en crew på 6 personer med kameror, smink och såg viktiga ut. Vi B´ fotta fotta fotta!! Fick tyvärr bara en bild som inte ens var bra för precis när vi fick fram kameran så fick väl kameramannen the perfect shoot på den här modellen för de slutade ta mer bilder och la ner datorn. Too bad. 

C fick även se sitt älskade Triumpfbåge, någon guldig bro och hotell invalides denna dagen. Lite för mycket byggnader tänkte jag och lacka lite för att jag bara fått shoppa typ scarfar i onsdags. Shopping efterlängtades men efter all denna ståhejj med alla dessa byggnader kände jag mej opepp på Shopping så jag överlämna det till lördagen.

Då blev det shopping med råge! Sista slantarna skulle spenderas och det var skorea!! Jag köpte bara ett par skor dock för storlekarna fucka sig. Jag har stl 38 i Sverige men av någon konstig oföklarlig anledning har jag stl 39-40 i Paris..någon som kan förklara detta fenomen??!
Köpte klänning, plånbok, hårgrejjs, hårspännen, tajts, skor då, scarfs och lite annat smått och gott. 
Ingen märkesväska som Loui Vuitton då som jag velat men inte hade råd till. NÅN gång ... NÅN gång :)

Nu har jag skrivkramp men det finns så mycket mer att skriva, orkar inte ta allt på en och samma gång. Lägger upp bilder någon annan dag.

Nu ska jag köpa biljetter till Västervik för dit ska jag i morgon. 
Tappa lusten totalt förrut. Men trotts att jag är så besviken på all svaghet och rädsla som lyser starkt i andra människor så kan jag inte leva deras liv. Jag bestämmer bara hur mitt liv ska se ut och vem jag vill ha i mitt liv.
Är bara besviken för att det känns som att jag kämpar ensam. Det är en tyst kamp utan någon som hellst ansträngning men endå väljer ni den behgliga och konfliktlösa lösningen- att le och lådsas.
Jag hoppas bara ingen blir sårad och besviken igen. Det är det ända som jag bryr mej om.