2011 vilket år!

Det är mest sporadiskt som jag håller till här nuförtiden.
Antingen får jag la bättra mig eller så får jag ta mig en funderare på om jag ska lägga ner bloggen?
Nä sånna destruktiva tankebanor får jag försöka låta bli att tänka.
Sedan sist har jag upptäckt endel bra musik.
Young The Giant med albumet Young The Giant spelas flitigt på spotify här hemma.
Matt Kearney med albumet Young love är också ett hett spelat album denna veckan. Jag är inte helt förälskad i någondera men musiken växer och gror i mitt hjärta för varje dag. Jag har skämt bort mig i höst med Ben Howard, Tiger Lou, Bon Iver och Florence + The Machine så mitt musikaliska glas är redan fylld till kanten. Jag kan inte begära mycket mer kärlek i musikens mekka än vad jag redan har tagit del av med andra ord.
.
Ska 2011 gå till någon som helst minnenas tankar så småningom, då kommer jag med garanti minnas det som det året där jag fick något liknande en matkoma av musik. Fenomenet att man kan käka sig precis proppmätt ena kvällen och sedan vakna dagen efter hungrig- precis så har det varit. Sen att närminnet är det som ligger närmast till hands så kan jag bara tala för höstens 2011. Våren är ett dimmigt blurr av olika självklara anledningar.
.
Det är ju änna minnenas dagar i dagarna nu fram tills att ett ganska sifferaktigt udda år går mot historia och lämnar över taktpinnen till ett mer jämnare år som 2012.
Att året i nuet har en ganska gårblek sifferkombination betyder inte att det inte varit ett händelserikt år. Skenet bedrar även här.
.
2012 med sin stolthet om att det kommer bli året då jorden går mot sin slutliga undergång gör det ganska malligt. Vilket år kan bräcka det liksom? Där ligger 2011 i lä trotts flera tappra försök i orkaner jorden runt som har tagit mångas liv, en kärnkraftskatastrof i Asien - Fukushima, norr om Tokyo där många fick evakueras men ingen dog (rätta mig om jag har fel), Tunisiens, Egyptens och Libyens ryggradslösa maktskikt låter makten gå dem åt huvudet på bekostnad av liv som går till spillo innan man på ett eller annat sätt får dem avsatta. Terroristen och mannen som satte stenåldersskägget på modet igen hos en sparsam grupp mordlystna medarbetare - Usama Bin Ladin dödas av en trupp amerikaner som hade sikte på honom. Och medens den ene fega terroristen som låtit många leva under skräck i en längre tid dödas av amerikanerna i Pakistan får Norge sig en chock av ett terrordåd som utförs av en urnorsk ynkrygg som gör det värsta en människa kan göra i att gå på oskuldsfulla barn. Denna händelsen skakar hela världen och det var nog fler än jag som fick känslan av att man inte längre kan känna sig trygg med sin medmänniska. Lever vi i en redan misstänksam värld mot sin granne, gjorde han saken värre.
Efter ett års försök att rädda Trollhättans hjärta fick till och med en stridslysten krigare som Viktor Muller ge vika för konkurrensens hårda marknad och Saab begärs i konkurs den 19 December. För många blev det den värsta julklapp de kunde få. En annan maktlysten diktator har gått i graven och lämnat ett manipulerat folk i sorg(?). Kim Jong Il som varit landets diktator sedan 1994 fram tills nu, lämnade alltså in handduken för gott. Hans son Kim Jong-Un blotta 30 år gammal ska nu styra landet med förhoppningsvis en lovikavante i jämförelse med fadern hårda läderhandske. Tänk att än idag finns där konsentrationsläger. Det är helt sjukt.
.
Så 2011 tog död på mycket ondska men det tog även många oskyldigas liv. Hur det nu skulle kunna ses som en bragd vars 2012 påstås överträffa?
.
För att lätta upp stämingen och rättfärdiga det 2011 som visserligen har gett oss mycket sorg så kan det oftast inte mätas upp med den lycka som året ruvat på.
Jag kan inte rättfärdiga 2011 års lyckliga stunder i ett och samma inlägg där jag skrivit om hur olyckligt det har varit många gånger. Så jag får helt enkelt återkomma på den biten :)
Här har ni allafall ett par bilder från början av året:
Spelning i Falkenberg

Flytt till ny lägenhet

Vårshopping!

Påsk i Arboga!
På återseende!