När vem hur vad varför? Men inte OM

Idag har vi röstat.
Japp, med vi så menar jag- mig själv och min sambo. Vår gemensamma dotter var med också fast hon fick inte lov till att rösta. Synd för jag börjar misstänka att hon är sosse. 
Socialdemokraterna behöver alla våras röster. 
Eller socialdemokraterna, miljöpartiet, Feminisktisk intitativ och möjligtvis Vänsterpartiet behöver fler röster. 
Men mest Sossarna. 
 
Sen är det inte längre frågan om VAD folket röstar på utan mer OM man ska rösta överhuvudtaget. 
Fattar ni så oerhört korkat...?
 
Jag är född på 80-talet. I Sverige. Landet lagom flummigt med våra handmålade trähästar i flera olika kulörer, rutten fisk konserverat i en plåtburk för att sen serveras på middagsbord och våra festglada traditioner där vi skuttar runt kring ett 5 meter högt penisliknande blomsterarrangemang. Det är sverige det. Bland annat såklart. 
Sverige har inte legat i krigszonen på hundratals år. 
Medens resten av världen har krigat så har alltså Sverige och möjligtvis Schweiz varit sågott som neutrala. 
Det finns endel Svenska soldater ute i vår vida värld som krigar för det som de tycker är rätt. Men Sverige som land ligger inte i krig. 
Länder där krig är högaktuellt är bland andra Syrien, Israel, Palestina och Sudan. 
Där lever oskyldiga människor under så fruktansvärt hemska förhållanden så att många av oss i Sverige kan inte ens föreställa oss i våra värsta mardrömmar om hur illa de har det som lever i detta.
Medens jag går hemma här i min trygga tillvaro på mammaledighet och ser varje litet framsteg min dotter gör för varje dag och hur hon utvecklas och växer till en liten person så finns det mammor och barn som är livrädda för att någon militant extremistgrupp ska komma hem och "knacka" på dörren. Vad dessa hemska extremister gör med barn, kvinnor, soldater och andra civila är ren och skär brott mot mänskliga rättigheter. 
Dessa civila- kvinnor och män får inte hem någon röstsedel i brevlådan. Dessa kan inte rösta sig ur det fruktansvärda som krig medför. 
Där lovar jag dig att det inte är frågan OM. OM de hade möjligheten till att rösta och kanske då hade chans att påverka sin situation så tror jag inte att de hade tvekat för en sekund på att rösta. 
 
Här i Sverige är det självklart frågan om VAD man ska rösta men framförallt OM. 
Låt oss radera det ordet i frågan kring valet. OM borde inte finnas. VAD VEM NÄR HUR VARFÖR, det är lovliga frågor, men inte OM. 
För det är din skyldighet att rösta när du har rätt att göra det. Det är din skyldighet att vara delaktig i utvecklingen av det landet du bor i sålänge du kan göra det. 
Så hade du inte tänkt att rösta. Gör det ändå och var inte så jävla självupptagen! 
VARJE RÖST RÄKNAS!