Drömmen om Europa

Jag får håll när jag andas. Det beror antingen på att jag har drukit för lite vatten eller att jag helt enkelt inte vågar andas högt för då kanske jag väcker C. Han har jobbat natt inatt och behöver sova. Jag tassar omkring här i huset som en liten tyst husmus. Han sover i källaren för där är det mörkt och svalt. Jag vågade knappt gå ner för trappen för att koka kaffe imorse då jag riskerade att väcka han.
Han är inte så noga med sömnen och det är inte direkt som att han skulle ge mig stryk om jag råkade väcka honom men jag personligen är extremt noga med min sömn. Den är helig för mig. Därför respekterar jag andras sömn så som det vore min egen.
.
Precis nu fick jag ett sms av min stora syster där hon berättar att hon lapar sol och öl i Turkiet vid en pool. Jädrans vad jag är avundsjuk. Därför är jag inne och kollar resor till solen. Europa - turkiet - bulgarien - grekland what ever, bara där är sol, en solstol, strand och massa paraplydrinkar så är jag mer än nöjd.
Men en fattig man gör så gott han kan och så gott jag kan är i dagsläget att betala räkningar och försöka få ihop det till mat på bordet. Utlandsresor är ett annat kapitel. Ett från mitt tidigare liv. Utan hus. Man har alltid fått höra att man får prioritera. Att alla får göra det. Kanske mer eller mindre beroende på vilka krav man ställer på sitt levende. Men jag hamnar nog i den kategorin som får prioritera mer. Vilket i sig kanske är nyttigt för framtiden. De som aldrig pratar om pengar HAR pengar och HAR man pengar så hör man sig sjäv inte säga ordet prioritera i samma utsträckning som en ann.
Utlandskänslan kanske aldrig kan bli densamma på min bakgård men det ser inte bättre ut än att jag får försöka att skapa någon slags kompromiss. Till min hjälp behöver jag alltså: solen, en solstol, drinkar och god mat. I en drömvärd hade jag gärna sett en liten pool på baksidan också för att göra känslan komplett men det går inte på den lilla plätt gräs vi äger. Kompromissen i detta hade isåfall varit en barnpool från Rusta där halva jag ryms.
Det gick på mammas bakgård 2010 så varför inte.
Nu när jag drömt mig bort ett tag så är det dags att ta tjuren vid hornen och komma tillbaka till verkligheten. Om inte annat för att min mage säger det i ett burrande läte. Den är hungrig och på menyn står fisksoppa.
.
Idag kom min kära mor hem från ett par dagar sjukhusvistelse, så jag ska även ringa henne och höra hur hon mår. Från sjukhusets vila hem till huset fullt av ungar. Min systers barn är hos mamma och pappa medens de är i Turkiet. Härligt!